Onderwijsinstellingen in Tilburg geven workshop over ondernemerschap aan docenten uit Sierra Leone

Het bezoek is met succes afgerond en de docenten zijn weer veilig terug naar Sierra Leone. De docenten gaan nu verder de ervaring van dit bezoek stapsgewijs inzetten en dit bespreken met collega’s en bestuurders van verschillende onderwijsinstellingen in Sierra Leone. Belangrijk tijdens dit bezoek is de insteek van onderwijsinstellingen in Nederland om het bedrijfsleven te betrekken bij het onderwijs. Dat kan door ondernemers als mentoren te koppelen aan studenten die een bedrijf willen opzetten, stagemogelijkheden te bieden aan studenten en samen met het bedrijfsleven creatieve onderwijsprogramma’s op te zetten. Deze inzichten wordt nu ingezet in het net geopende centrum voor ondernemerschap aan het Institute van Advanced Management and Technology in Sierra Leone. In dit centrum krijgen nu ruim 50 jongeren een speciaal traject over ondernemerschap. Dit traject is mede mogelijk gemaakt door subsidie van Gemeente Tilburg in het kader van “ Een wereld te winnen”.

In Tilburg zijn deze docenten ontvangen door docenten uit verschillende onderwijsinstellingen, namelijk: Fontys lerarenopleiding, Willem 2 College en Rooi Pannen en de Academie voor Sustainable Development. Docenten uit deze instellingen hebben verschillende presentaties verzorgd over ondernemerschap in het onderwijs en hoe het onderwijs in Nederland is georganiseerd. Het waren leerzame en inspirerende ontmoetingen voor alle betrokkenen.

De jeugdwerkloosheid in Sierra Leone bedraagt 70%, het hoogste van West-Afrika. Dit leidt tot armoede, sociale onrust en criminaliteit. Ondernemerschap in het onderwijs wordt gezien als middel om een creatieve en ondernemende samenleving te creeren. Om dit te bereiken kwamen van 28 oktober t/m 3 november jl, vier Sierra Leoonse docenten uit drie onderwijsinstellingen naar Nederland om contact te leggen met onderwijsinstellingen in Tilburg, Eindhoven, Den Bosch en Delft om zich te laten inspireren.

Er worden nu follow-up activiteiten opgezet naar aanleiding van dit bezoek. Belangrijk hierbij is een bezoek aan Sierra Leone door docenten en andere betrokkenen die interesse hebben om duurzame contacten met onderwijsinstellingen in Sierra Leone aan te gaan. Deze reis is gepland in januari 2019. Deelnemers van deze reis zullen worden ontvangen door de Minister van het Hoger onderwijs van Sierra Leone en bestuurders van onderwijsinstellingen. Hiermee kunnen wij partnerschap tussen onderwijsinstellingen in Sierra Leone en Nederland versterken en bijdragen aan doelen 4 en 17 van de Sustainable Development Goals van de VN.

Deze studietour wordt gefaciliteerd door Abubakarr Bangura uit Tilburg. Het bezoek is mede mogelijk gemaakt door de Internationale Organisatie voor Migratie in Nederland.

Hoe kunnen wij u helpen?

Heeft u een vraag? Interesse in een van onze oplossingen of wilt u een klacht met ons delen? U kunt ons een bericht sturen via online contactformulier. We nemen zo snel mogelijk contact met u op

Looking for a First-Class Business Plan Consultant?

This website uses cookies and asks your personal data to enhance your browsing experience.